serije:

Komedija


Satira, ironija, slapstick, screwball, farsa, crna komedija, romantična komedija, burleska... Koji god smjer, ako vas nije nasmijalo, nije napravilo svoj posao. Kako kaže Zach Galifianakis: "Mi komičari možemo, i moramo reći ono što drugi ne smiju. Kad to ne bismo radili, kad ne bismo probijali te granice, samo bismo bezveze stajali na pozornici i vikali."

Carton
'Allo 'Allo
Komedija
Urnebesni klasik 'Allo 'Allo prati zgode i nezgode Renea, vlasnika kafića, oženjenog starom babom koju vara s lijepim konobaricama dok usput radi za pokret otpora i Nijemce i Engleze, jer je to jedini način da izvuče živu glavu iz Drugoga svjetskog rata, a usput nešto i zaradi. Klasik.

TAGOVI: drugi svjetski rat  francuska  wehmacht  gestapo  pokret otpora  britanski piloti  


9/10
Apsolutno fantastično
Komedija / Absolutely Fabulous
Edwina Margaret Rose Monsoon i Eurydice Colette Clytemnestra Dido Bathsheba Rabelais Patricia Cocteau Stone, svima koji su ikad gledali kultno djelo "Pa, to je fantastično!" znane kao Eddy i Patsy, najbolji su ženski dvojac koji je televizija ikad podarila svojoj publici.

TAGOVI: PR-ica  modna urednica  potraga za mladošću  jurnjava za trendovima  


10/10
Blackout
Krimi - Drama
Bill Gallagher doista ima šarolike interese - nakon što je napisao dražesnu "Od Lark Risea do Candleforda", evo sad četverodijelne političke drametine koja s kostimiranim seoskim peripetijama ima veze kao Hrvatska sa svemirskim programom.

TAGOVI: britanska mini-serija  christopher eccleston  političar  ubojstvo  


10/10
Come Fly With Me
Komedija
Ako ste voljeli "Little Britain" genijalnog britanskog dvojca Lucas/Walliams, onda je velika vjerojatnost da će vam i ova serija u kojoj njih dvojica glume cijeli niz "poremećenih" likova vezanih uz izmišljeni aerodrom i tri izmišljene aviotvrtke, sve to u stilu tzv. mockumentarca.

TAGOVI: britanska serija  aerodrom  satira  


9/10
Crna Guja
Komedija / The Black Adder
Mnogo bi se toga dalo reći o seriji koja se nalazi u svim televizijskim analima, navodi se kao primjer vrhunske genijalnosti britanskog humora i zauzima mjesto redovito u vrhu svih lista najboljih TV serija i/ili TV komedija. Moglo bi se reći i samo: "Baldrick, da sam htio razgovarati s povrćem, otišao bih na tržnicu."

TAGOVI: kostimirana serija  antologija  plemstvo  sluge  


10/10
Crveni patuljak
Komedija - ZF / Red Dwarf
"Crveni patuljak", brod namijenjen za rudarenje po Jupiteru, već tri milijuna godina putuje galaktikom. Radijacija je ubila cijelu posadu, osim nesretnog Davea Listera, najniže rangiranog člana, zatočenog u stanju gotovo-zamrznutosti jer je na brod htio prokrijumčariti svoju mačku. Sad se "otopio"...

TAGOVI: britanska serija  antologija  satira  


9/10
Da, ministre
Komedija / Yes Minister
"Da, ministre" je britanska političko-satirična televizijska serija čija je radnja smještena u ured britanskog ministra Jamesa Hackera i prikazuje kako njegovi pokušaji provođenja raznih reformi izazivaju otpor od brojnih kolega, pa i čovjeka s kojim bi trebao najbolje surađivati, tajnika Sir Humphreyja Applebyja.

TAGOVI: ministar  tajnik  britanska vlada  pomoćnik  


10/10
Da, premijeru
Komedija / Yes Prime Minister
Čudan stjecaj okolnosti, u koji je uključena ostavka bivšeg premijera i kampanja za promociju autohtone britanske kobasice, dovode Jima Hackera na najvažniju londonsku adresu nakon one kraljičine - u Downing Street broj 10. S njim su i u premijerskim okolnostima (ne)vjerni tajnik i pomoćnik.

TAGOVI: premijer  vlada  


0/10
Dalziel i Pascoe
Krimi / Dalziel and Pascoe
Rado čitani romani Reginalda Hilla i omiljeni likovi Dalziela i Pascoea udoban su dom našli na televiziji. Najviše se to ima zahvaliti Warrenu Clarkeu i Colinu Buchananu, nositeljima glavnih uloga, koji su odličnim nastupima gledateljima prenijeli sve dobre i loše strane dvojice junaka.

TAGOVI: policijski inspektori  Yorkshire  nespojiv par  alkoholičar  uglađen momak  


0/10
Drugo osjetilo
Krimi - Drama / Second Sight
Da se na ekranu ne događa ništa, nego da samo Clive Owen intenzivno zuri u nas iz njega, mini-serija "Drugo osjetilo" bila bi dostatno gledljiva. No, Clive ne zuri samo intenzivno, cijela priča je o njemu kao detektivu koji gubi vid, ali mu jačaju druga osjetila napeta je kao puška.

TAGOVI: sljepoća  policajac  ucjena  


8/10
Emma
Drama
Poslastica za sve ljubitelje BBC-jevih serija, a šlag na torti je literarni predložak Jane Austen. Ljubavna priča o mladoj ženi koja se tako zdušno bavi ljubavnim životom svojih bližnjih da ne vidi što je nama jasno nakon prvih deset minuta prve epizode.

TAGOVI: Jane Austen  mini-serija  


0/10
Epizode
Komedija / Episodes
Mattu LeBlancu nije bilo lako maknuti se od naslijeđa Joeyja i "Prijatelja" i bogme je dugo i čekao tu priliku. Napokon ju je dobio u "Epizodama", gdje glumi sebe, ali zapravo ne, i s lakoćom trpi sva podbadanja na temu svoje slavne televizijske prošlosti. A i dalje je simpa kakav je bio i Joey.

TAGOVI: hollywood  parodija  


10/10
Fawlty Towers
Komedija
"Fawlty Towers" humoristična je serija o neljubaznom, čangrizavom vlasniku devonskog hotela, njegovoj supruzi koja ga izluđuje i zbog najmanje sitnice koja u hotelu ne funkcionira (a ne funkcionira štošta!), posve nesposobnom španjolskom konobaru Manuelu koji ne razumije niti deset riječi engleskoga...

TAGOVI: hotel  živčani vlasnik  ludi konobar  flegmatična žena  


0/10
Gavin i Stacey
Komedija / Gavin & Stacey
Par se upozna preko telefona, flertuje, par odluči prijeći golemu distancu koja ih dijeli, par spava zajedno i u rekordnom se roku odluči vjenčati. Okružite li ih vojskom manje ili više "poremećenih" frendova i članova obitelji, imate sve preduvjete za toplu i romantičnu, ali i seriju od koje vas boli trbuh od smijeha.

TAGOVI: romansa  obitelj  wales  


0/10
Hidden
Krimi - Drama
Irski pisac Ronan Bennett ("Katastrofičar") kao mladac je sjedio u zatvoru zbog ubojstva policajca i pljačke koju je počinila IRA, poslije je simpatizirao INLA-u, a potom opet bio zatvoren zbog urote s namjerom podmetanja eksploziva. Ni za što nije bio kriv, ali napisao je ovu seriju pa znate što možete očekivati.

TAGOVI: policija  politička urota  socijalni neredi  odvjetnik  


10/10
     
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. od 4 

MEDIJI-PRIJEVOD d.o.o. Zagreb, Radnička cesta 50 • OIB 56519030192 • MB 1943740• Trgovački sud u Zagrebu Tt-05/4168-2
• MBS 080522602 •Tem.kapital: 20.000 kn uplaćen u cijelosti • Članovi Uprave: T.Pisk, S.Božić Ljubičić •
IBAN : HR0823600001101838940 Zagrebačka banka; HR7924840081103336291 RBA