serije:

Komedija


Satira, ironija, slapstick, screwball, farsa, crna komedija, romantična komedija, burleska... Koji god smjer, ako vas nije nasmijalo, nije napravilo svoj posao. Kako kaže Zach Galifianakis: "Mi komičari možemo, i moramo reći ono što drugi ne smiju. Kad to ne bismo radili, kad ne bismo probijali te granice, samo bismo bezveze stajali na pozornici i vikali."

Carton
Da, draga
Komedija / Yes, Dear
Komedija o dva mlada bračna para i njihovim potpuno različitim pogledima na obiteljski život i odgoj djece. S jedne je strane uspješni muž i majka koja ostaje kod kuće odgajati dijete, a s druge je nezaposleni muž i majka dvoje djece koja uvijek misli da je čaša poluprazna.

TAGOVI: obitelji  mladi bračni parovi  odgoj  


8/10
Da, ministre
Komedija / Yes Minister
"Da, ministre" je britanska političko-satirična televizijska serija čija je radnja smještena u ured britanskog ministra Jamesa Hackera i prikazuje kako njegovi pokušaji provođenja raznih reformi izazivaju otpor od brojnih kolega, pa i čovjeka s kojim bi trebao najbolje surađivati, tajnika Sir Humphreyja Applebyja.

TAGOVI: ministar  tajnik  britanska vlada  pomoćnik  


10/10
Da, premijeru
Komedija / Yes Prime Minister
Čudan stjecaj okolnosti, u koji je uključena ostavka bivšeg premijera i kampanja za promociju autohtone britanske kobasice, dovode Jima Hackera na najvažniju londonsku adresu nakon one kraljičine - u Downing Street broj 10. S njim su i u premijerskim okolnostima (ne)vjerni tajnik i pomoćnik.

TAGOVI: premijer  vlada  


0/10
Dadilja
Komedija / The Nanny
Fran Fine Židovka je nazalnog, iritantnog glasa podrijetlom iz njujorškog Queensa koju su odjednom zadesile brojne nesreće. Dobila je otkaz na poslu i istovremeno ju je ostavio dečko.

TAGOVI: bogataš  troje djece  batler  


10/10
Dallas (1978)
Romantika - Drama / Dallas
Ono što je u proljeće 1978. započelo kao petoepizodna mini-serija prometnulo se u jedno od najvažnijih izdanaka televizijskog nasljeđa: kroz 14 sezona i 357 nastavaka svijet je s manje ili više daha promatrao zaplete i intrige među naftaškim obiteljima Teksasa. A zaslužna je i za raspad Istočnog bloka.

TAGOVI: zavađena obitelj  poslovno rivalstvo  Teksas  ranč  nafta  


0/10
Dallas (2012)
Romantika - Drama / Dallas
Više od 20 godina nakon završetka originalnog "Dallasa" TNT je na ekrane vratio obitelji Ewing i Barnes, te pripadajuće im makinacije i podmetanja, romanse i ucjene. Uz posve novu generaciju teksaških bogataša i njihovih satelita, u seriji se mogu vidjeti i neka jako nam draga stara lica.

TAGOVI: nasljednici  nafta  poslovna rivalstva  Teksas  ranč  


0/10
Dalziel i Pascoe
Krimi / Dalziel and Pascoe
Rado čitani romani Reginalda Hilla i omiljeni likovi Dalziela i Pascoea udoban su dom našli na televiziji. Najviše se to ima zahvaliti Warrenu Clarkeu i Colinu Buchananu, nositeljima glavnih uloga, koji su odličnim nastupima gledateljima prenijeli sve dobre i loše strane dvojice junaka.

TAGOVI: policijski inspektori  Yorkshire  nespojiv par  alkoholičar  uglađen momak  


0/10
Dawson's Creek
Teen - Drama
Kad vam serija namijenjena tinejdžerskoj publici u prvoj epizodi servira sočne dijaloge kojima su glavne teme grudi, genitalije, masturbacija i veličina penisa, onda možete u dobroj mjeri biti sigurni da će biti realna, jer o čemu inače razgovaraju tinejdžeri? Ne valjda o školi...

TAGOVI: američka serija  malo mjesto  srednja škola  


8/10
Dead Set
Fantasy
Što bi se dogodio kada bi, dok ste vi zatvoreni u "Big Brother" kući, svijetom zavladali zombiji, a vi toga niste niti svjesni. Odlična postapokaliptična mini-serija koja je već stekla kultni status među ljubiteljima zombija. Topla preporuka ako volite ljudetinu. Svježu ili lagano trulu, nama svejedno. Mozgaaa...

TAGOVI: zombi  britanska serija  mini-serija  


8/10
Detektiv Murdoch
Krimi / Murdoch Mysteries
Murdoch Mysteries kanadska je televizijska drama koja se temelji na zbirci romana Maureen Jennings. Radnja serije odvija se u Torontu krajem 19. stoljeća, a glavni je lik William Murdoch (Yannick Bisson), detektiv koji rješava slučajeve pomoću nesvakidašnjih metoda za doba u kojem živi.

TAGOVI: Maureen Jennings  romani  Toronto  detektiv  kraj 19. stoljeća  


10/10
Detektiv na Floridi
Krimi / The Glades
Kad vas vaš šef u Chicagu ustrijeli u guzicu, uvjeren da ste spavali s njegovom ženom, najbolje je potražiti neko mjesto na drugom kraju države, Floridi na primjer, s nadom da je mjesto malo, sunčano i mirno. Palm Glade je mali, sunce je tu, ali ubojstava ima više nego aligatora u močvari.

TAGOVI: malo mjesto  močvara  policija  forenzičari  


8/10
Dexter
Krimi
Dexter, preko dana plahi stručnjak za forenziku specijaliziran za analizu izljeva krvi, preko noći postaje serijski ubojica koji ubija kriminalce iznad zakona vođen nekom svojom pravdom. Jedna od najoriginalnijih varijacija na temu usamljenog osvetnika od postanka akcijskih junaka u tajicama.

TAGOVI: serijski ubojica  osveta  pravda  


8/10
Dharma i Greg
Komedija / Dharma & Greg
Serija Dharma i Greg bavi se stereotipovima na simpatičan način. Dharma (indijska riječ koja označava cjelokupnost moralnih, društvenih i religijskih životnih načela) sva je "peace & love" i "new age" osoba, dok je Greg tradicionalan odvjetnik. Zaljubili su se i vjenčali na svome prvom spoju.

TAGOVI: američka serija  humoristična serija  hipijevka  tradicionalist  


7/10
Dijagnoza zločina
Krimi - Drama / Perception
Monk, Sherlock, Sheldon Cooper, Patrick Jane, Gregory House, Dexter... Postalo je teško biti glavni junak na televiziji, a da pritom nemate ozbiljnih psihičkih problema. Dr. Daniel Pierce, glavni lik "Dijagnoze zločina", mogao bi biti pobjednik u natjecanju poremećenih junaka - on boluje od paranoidne shizofrenije.

TAGOVI: manija proganjanja  shizofrenija  neuroznanstvenik  sveučilišni profesor  FBI  


0/10
Dinastija
Romantika / Dynasty
Ruž nam je besprijekoran, mrežica oprezno navučena preko očiju, a navukli smo i skupe rukavice za ugodnije šamaranje. Sad smo spremni za "Dinastiju", seriju koja nas je naučila svemu što moramo znati o sapunicama, bacanju blata nekomu u lice, uništavanju tuđih kompanija, otimanju muževa i moldavskim masakrima.

TAGOVI: denver  carrington  antologija  


8/10
     
  1. 2
  2. 3
  3. od 3 

MEDIJI-PRIJEVOD d.o.o. Zagreb, Radnička cesta 50 • OIB 56519030192 • MB 1943740• Trgovački sud u Zagrebu Tt-05/4168-2
• MBS 080522602 •Tem.kapital: 20.000 kn uplaćen u cijelosti • Članovi Uprave: T.Pisk, S.Božić Ljubičić •
IBAN : HR0823600001101838940 Zagrebačka banka; HR7924840081103336291 RBA