serije:

Komedija


Carton
I tako to...
Komedija / As If (UK)
Iako ih je šestero, teško ih se može uspoređivati s Prijateljima. Britanska humoristična dramska serija o skupini mladih svaku je epizodu predstavljala iz perspektive drugog lika, stilom snimanja, otkačenim zvučnim efektima i brzom izmjenom kuta kamere pomakla granice TV-produkcije pa stekla i kultni status.

TAGOVI: britanska serija  prijatelji  romanse  


10/10
I to mi je neki život
Teen - Drama / My So-Called Life
Heroina 15-godišnja Angela Chase više ne želi biti mamina i tatina curica. Kad Angela oboji kosu u crvenu boju, zanemari dotadašnju prijateljicu Sharon i počne se družiti s razuzdanom Rayanne, Angelini roditelji se zabrinu. Niste sredinom 1990-ih morali biti usred odrastanja da biste obožavali ovu seriju.

TAGOVI: tinejdžeri  90-e  ljubav  život  


10/10
Idilični grad
Fantasy - Krimi / Happy Town
Evo još jednog srednjeameričkog gradića, ovaj put imena Haplin u Minnesoti, u kojem ne možete vjerovati ni jednom naoko prijateljskom licu i čiji se tepih nadigao od svih tajni i zlodjela poguranih pod njega. Ako ste pomislili "Gle, Twin Peaks!", niste baš sasvim fulali metu.

TAGOVI: američka serija  mali grad  misterij  


9/10
Igra prijestolja
Fantasy - Drama / Game of Thrones
Sedam plemenitaških obitelji bori se za kontrolu nad zemljom Westeros. U borbi za prijestolje nitko ne preza od korištenja seksualnih i političkih intriga. Kada kralj Westerosa pozove svoga starog prijatelja Edwarda Starka da mu bude pomoćna ruka, on sazna da je njegov prethodnik brutalno ubijen i krene istraživati.

TAGOVI: plemenite obitelji  Westeros  kralj  George R.R. Martin  


9/10
Igra sudbine
Krimi / Two Twisted
Dvanaest bizarnih priča s neočekivanim obratom na kraju napisanih tako da iznenade i zainteresiraju, podsjećaju na englesku seriju "Tales of the Unexpected" koju smo nekad mogli gledati u Programu plus. Nikako ne propustiti jer je australsko i zaista drukčije od svega na što te navikli. Svaka je epizoda cjelina za sebe.

TAGOVI: australska serija  misterij  


9/10
Imitator
Akcija / The Pretender
Jarod može biti tko god poželi: zahvaljujući fenomenalnoj moći zapažanja, začas će se pretvoriti u liječnika, odvjetnika ili plaćenog ubojicu. Ono što Jarod ne može biti jest on sam. Ne zna tko je ni kako se zatekao ondje kamo je dospio. Ali odlučan je u namjeri da dozna.

TAGOVI: eksperimenti na ljudima  osveta  bijeg  


10/10
Inspektor Rex
Krimi / Kommissar Rex
Reginald von Ravenhorst otvara vrata, gura kolica, prati osumnjičenike, pronalazi drogu i vodi policiju do nje, sprječava samoubojstva, rješava talačku situaciju, pomaže djeci u stanju šoka. Nema veze što mu se vokabular sastoji od "vau", "grrr" i "cvil", i nema veze što ima četiri noge. Jedan je Rex.

TAGOVI: austrijska serija  pas  njemački ovčar  beč  


7/10
Izgubljena čast
Romantika / Fatmagül'ün Suçu Ne
Beren Saat upoznali smo u "Strastima Orijenta", a sad je evo u ulozi Fatmagul, glavne junakinje tragične telenovele nastale prema romanu Vedata Turkalija. "Izgubljena čast" do nas je stigla dok su u Turskoj još snimane nove epizode, dakle - roba vruća, ispod peke.

TAGOVI: silovanje  prekinute zaruke  prisilna udaja  


6/10
Izgubljeni
Fantasy / Lost
Preživjeli putnici avionske nesreće srušili su se na misteriozni otok negdje u južnom Pacifiku. Svaka epizoda prati drugog lika i njegovu priču na otoku i prije nesreće. Nevjerojatno misteriozna i dosta sapunasta (u pozitivnom smislu!) ova je serija osvojila Zlatni globus za najbolju dramsku seriju 2006. godine.

TAGOVI: otok  antologija  misterij  avionska nesreća  


8/10

MEDIJI-PRIJEVOD d.o.o. Zagreb, Hondlova 2 • OIB 56519030192 • MB 1943740• Trgovački sud u Zagrebu Tt-05/4168-2
• MBS 080522602 •Tem.kapital: 20.000 kn uplaćen u cijelosti • Članovi Uprave: T.Pisk, S.Božić Ljubičić •
IBAN : HR0823600001101838940 Zagrebačka banka; HR7924840081103336291 RBA