serije:

Komedija


Satira, ironija, slapstick, screwball, farsa, crna komedija, romantična komedija, burleska... Koji god smjer, ako vas nije nasmijalo, nije napravilo svoj posao. Kako kaže Zach Galifianakis: "Mi komičari možemo, i moramo reći ono što drugi ne smiju. Kad to ne bismo radili, kad ne bismo probijali te granice, samo bismo bezveze stajali na pozornici i vikali."

Carton
I Hate My Teenage Daughter
Komedija
Annie Watson odrasla je u superstrogoj, superkonzervativnoj obitelji. Nikki Miller cijelo je djetinjstvo i mladost provela kao debeljuca. Obje imaju grozne uspomene na školsko doba jer su zbog svojih nazora i izgleda bile stalno na meti nasilnika. Sad su uvjerene da se u takve nasilnike pretvaraju njihove kćeri.

TAGOVI: američka serija  humoristična serija  obiteljska serija  jaime pressly  


0/10
I tako to...
Komedija / As If (UK)
Iako ih je šestero, teško ih se može uspoređivati s Prijateljima. Britanska humoristična dramska serija o skupini mladih svaku je epizodu predstavljala iz perspektive drugog lika, stilom snimanja, otkačenim zvučnim efektima i brzom izmjenom kuta kamere pomakla granice TV-produkcije pa stekla i kultni status.

TAGOVI: britanska serija  prijatelji  romanse  


10/10
I to mi je neki život
Teen - Drama / My So-Called Life
Heroina 15-godišnja Angela Chase više ne želi biti mamina i tatina curica. Kad Angela oboji kosu u crvenu boju, zanemari dotadašnju prijateljicu Sharon i počne se družiti s razuzdanom Rayanne, Angelini roditelji se zabrinu. Niste sredinom 1990-ih morali biti usred odrastanja da biste obožavali ovu seriju.

TAGOVI: tinejdžeri  90-e  ljubav  život  


9/10
Idilični grad
Fantasy - Krimi / Happy Town
Evo još jednog srednjeameričkog gradića, ovaj put imena Haplin u Minnesoti, u kojem ne možete vjerovati ni jednom naoko prijateljskom licu i čiji se tepih nadigao od svih tajni i zlodjela poguranih pod njega. Ako ste pomislili "Gle, Twin Peaks!", niste baš sasvim fulali metu.

TAGOVI: američka serija  mali grad  misterij  


9/10
Igra prijestolja
Fantasy - Drama / Game of Thrones
Sedam plemenitaških obitelji bori se za kontrolu nad zemljom Westeros. U borbi za prijestolje nitko ne preza od korištenja seksualnih i političkih intriga. Kada kralj Westerosa pozove svoga starog prijatelja Edwarda Starka da mu bude pomoćna ruka, on sazna da je njegov prethodnik brutalno ubijen i krene istraživati.

TAGOVI: plemenite obitelji  Westeros  kralj  George R.R. Martin  


9/10
Igra sudbine
Krimi / Two Twisted
Dvanaest bizarnih priča s neočekivanim obratom na kraju napisanih tako da iznenade i zainteresiraju, podsjećaju na englesku seriju "Tales of the Unexpected" koju smo nekad mogli gledati u Programu plus. Nikako ne propustiti jer je australsko i zaista drukčije od svega na što te navikli. Svaka je epizoda cjelina za sebe.

TAGOVI: australska serija  misterij  


8/10
Imitator
Akcija / The Pretender
Jarod može biti tko god poželi: zahvaljujući fenomenalnoj moći zapažanja, začas će se pretvoriti u liječnika, odvjetnika ili plaćenog ubojicu. Ono što Jarod ne može biti jest on sam. Ne zna tko je ni kako se zatekao ondje kamo je dospio. Ali odlučan je u namjeri da dozna.

TAGOVI: eksperimenti na ljudima  osveta  bijeg  


10/10
Inspektor Lynley
Krimi - Drama / Inspector Lynley Mysteries
Detektiv inspektor Thomas Lynley iz Scotland Yarda rođen je, rekli bismo, sa zlatnom žlicom u ustima: on je potomak plemićke obitelji Asherton, štoviše, osmi po redu nosi titulu earla, i odrastao je svjestan svih pogodnosti koju to podrijetlo pruža. Njegova partnerica Barbara Havers ničim se od toga ne može pohvaliti.

TAGOVI: aristokrat  Scotland Yard  policajka iz radničke klase  Oxford  Yorkshire  


0/10
Inspektor Morse
Krimi - Drama / Inspector Morse
Inspektor Morse "najljudskiji" je (oprostit ćete nam na jezičnom poigravanju, ali upravo je takav naš istražitelj) od svih policajaca koji su se prošli našim malim ekranima, pa ga je tim lakše razumjeti i kad se dohvati glazbe, poezije ili knjiga koje šira javnost ne smatra svakodnevicom.

TAGOVI: alkoholičar  intelektualac  ljubitelj klasike  


10/10
Inspektor Rex
Krimi / Kommissar Rex
Reginald von Ravenhorst otvara vrata, gura kolica, prati osumnjičenike, pronalazi drogu i vodi policiju do nje, sprječava samoubojstva, rješava talačku situaciju, pomaže djeci u stanju šoka. Nema veze što mu se vokabular sastoji od "vau", "grrr" i "cvil", i nema veze što ima četiri noge. Jedan je Rex.

TAGOVI: austrijska serija  pas  njemački ovčar  beč  


7/10
Izgubljena čast
Romantika / Fatmagül'ün Suçu Ne
Beren Saat upoznali smo u "Strastima Orijenta", a sad je evo u ulozi Fatmagul, glavne junakinje tragične telenovele nastale prema romanu Vedata Turkalija. "Izgubljena čast" do nas je stigla dok su u Turskoj još snimane nove epizode, dakle - roba vruća, ispod peke.

TAGOVI: silovanje  prekinute zaruke  prisilna udaja  


7/10
Izgubljeni
Fantasy / Lost
Preživjeli putnici avionske nesreće srušili su se na misteriozni otok negdje u južnom Pacifiku. Svaka epizoda prati drugog lika i njegovu priču na otoku i prije nesreće. Nevjerojatno misteriozna i dosta sapunasta (u pozitivnom smislu!) ova je serija osvojila Zlatni globus za najbolju dramsku seriju 2006. godine.

TAGOVI: otok  antologija  misterij  avionska nesreća  


9/10

MEDIJI-PRIJEVOD d.o.o. Zagreb, Radnička cesta 50 • OIB 56519030192 • MB 1943740• Trgovački sud u Zagrebu Tt-05/4168-2
• MBS 080522602 •Tem.kapital: 20.000 kn uplaćen u cijelosti • Članovi Uprave: T.Pisk, S.Božić Ljubičić •
IBAN : HR0823600001101838940 Zagrebačka banka; HR7924840081103336291 RBA