serije:

Komedija


Satira, ironija, slapstick, screwball, farsa, crna komedija, romantična komedija, burleska... Koji god smjer, ako vas nije nasmijalo, nije napravilo svoj posao. Kako kaže Zach Galifianakis: "Mi komičari možemo, i moramo reći ono što drugi ne smiju. Kad to ne bismo radili, kad ne bismo probijali te granice, samo bismo bezveze stajali na pozornici i vikali."

Carton
Obdaren
Komedija / Hung
Prosvjetni su radnici podcijenjeni, a to naravno najviše osjete na svojim plaćama. Ne, ovo nije sindikalni pamflet i ne, ova se serija ne događa kod nas: Ray Drecker je američki profesor kojeg besparica i niz nesretnih okolnosti nagnaju da si kućni budžet podeblja izvannastavnom aktivnošću znanom kao prostitucija.

TAGOVI: američka serija  prostitucija  


8/10
Obitelj Borgia
Drama / The Borgias
Obitelj Borgia kompleksan je, neuljepšan portret jedne od najintrigantnijih obitelji u povijesti. Oskarovac Jeremy Irons glumi Rodriga Borgiu, lukavog, manipulativnog oca obitelji koji se uspinje u najmoćnije krugove renesansne Italije. 1492. je godina.

TAGOVI: kostimirana serija  renesansa  


7/10
Obitelj Soprano
Krimi / The Sopranos
Tony. Carmela. Christopher. A.J. Junior. Meadow. Dr. Melfi. Paulie. Vito. Naše jedino pitanje u vezi s jednom od najboljih serija ikad snimljenih, koja među ostalim ima 21 Emmy i 5 Zlatnih globusa, je zašto se ona još uvijek ne uči u školama?

TAGOVI: mafija  New Jersey  ubojstva  Tony Soprano  


10/10
Od Lark Risea do Candleforda
Drama / Lark Rise to Candleford
Osjećajna adaptacija poluautobiografskih romana Flore Thompson ljupko je i živo ljubavno pismo danas iščezlome kutku ladanjske Engleske.

TAGOVI: kostimirana serija  viktorijanska Engleska  


0/10
Odgoj za početnike
Komedija / Raising Hope
Greg Garcia, autor serije "Zovem se Earl", zaslužan je za još jednu fenomenalnu televizijsku komediju. Ova je obiteljska, jedno od najsimpatičnijih, najdirljivijih i, tipično za Garciju, zadivljujuće odvratnih djela zbog kojeg će vam na trenutke biti jezivo neugodno. Chanceovi vam se moraju uvući u srce.

TAGOVI: radnička klasa  siromaštvo  senilna baka  nesposobni roditelji  


10/10
Odmori se, zaslužio si
Komedija - Domaće
Došla je tiho i ušla u legendu: početkom 2006. na ekrane nam je stigla serija Snježane i Gorana Tribusona, bez pretjerane promocije. Nakon samo nekoliko epizoda postigla je dotad nezamislivo - u gledanosti je potukla središnji HTV-ov "Dnevnik". Još je po nečem neobična: nema puno "domaćica" s petom sezonom u pripremi.

TAGOVI: obiteljska serija  


10/10
Odstrel
Akcija / Burn Notice
Mislite da imate problem jer ste dobili otkaz? Kao, recesija je, nema posla, prijava na burzu, do kraja otplate kredita ostalo još samo 28 godina i razmišljate o svemu - od totalne promjene karijere do selidbe na Novi Zeland. A pritom vas bivši šef naganja i pokušava ubiti, uništiti, zbrisati s lica Zemlje.

TAGOVI: tajne službe  Miami  


10/10
Okus krvi
Fantasy / True Blood
Američka dramska serija bazirana na romanima Charlaine Harris o fiktivnom gradiću i suživotu vampira i ljudi. Serija prati život lokalne konobarice Sookie koja se zaljubi u vampira Billa. Zvuči klasično, ali ovo je jedna od ponajboljih vampirskih serija!

TAGOVI: vampiri  politika  bon temps  vukodlaci  vještice  vilenjaci  


10/10
Opasna igra/Odvjetničke bitke
Drama / Damages
Nema mnogo serija koje su vas u stanju izbaciti iz omiljenog naslonjača dok u nevjerici gledate/pokušavate pojmiti što su vam sad to servirali. Ova je u samom vrhu tih serija odgovornih za oduzimanje daha jer nikad ne možete biti sigurni u kojem će smjeru krenuti strašna odvjetnica Patty Hewes...

TAGOVI: odvjetnici  američka serija  


9/10
Osumnjičeni
Krimi - Fantasy / Person of Interest
Kad u isti lonac ubacite J. J. Abramsa, odgovornog za skorašnju televizijsku antologiju a la "Fringe - Na rubu" i "Izgubljeni", Jonathana Nolana, brata starijeg Christophera za kojeg je pisao "Memento" i "Viteza tame" te Spasitelja glavom i bradom, dobijete najhvaljeniju seriju jeseni 2011. godine.

TAGOVI: teroristi  new york  kompjutorski program  bivši agent  


10/10
Osveta
Drama / Revenge
Mmmmmmmm... Znate ono kad si, na kraju napornog radnog dana, vrućeg i oznojenog, u svoju najdražu zdjelicu stavite pozamašnu porciju omiljenog sladoleda? Pa možda unutra ubacite i koji voćni komadić iz frižidera? Pa sve to prelijete vrelom, gustom, jakom čokoladom? E, tako je servirana "Osveta".

TAGOVI: američka serija  grof monte cristo  Hamptons  Emily Thorne  bogataši  


9/10
Otkad si otišla
Komedija / After You've Gone
Već je neko vrijeme majstor Jimmy rastavljen od svoje supruge Ann. No kad ona zapuca u Afriku, nema mu druge nego vratiti se u obiteljsku kuću da bi pazio na njihovo dvoje djece, tinejdžericu Molly i nešto mlađeg Alexa. Još samo kada bi punica Diana nekako isparila.

TAGOVI: britanska serija  nicholas lyndhurst  obiteljska serija  razvod  rastava  


0/10
Ovo nije moj život
Fantasy / This Is Not My Life
Novozelandsko zadiranje u teritorij "Bourneova identiteta" i "Posjetitelja" rezultiralo je zgodnom mješavinom obje priče: čovjek se probudi jedno jutro i shvati da ne prepoznaje svoju ženu i djecu, o sebi samom zna još manje, a grad u kojem se obreo nije onakav kakvim se čini.

TAGOVI: novi zeland  amnezija  misteriozna bića  


0/10
Oz
Drama - Akcija
Jeste li klaustrofobični? Onda ova prva jednosatna HBO-ova serija mooožda baš i nije za vas: Tom Fontana u prostor gotovo idealiziranog zatvora smjestio je računala, staklene pregrade, televizore, ali i gomilu sociopata i psihopata koji su vam sasvim dovoljno blizu i ovako, preko ekrana. Legendarno štivo.

TAGOVI: zatvor  antologija  


8/10

MEDIJI-PRIJEVOD d.o.o. Zagreb, Radnička cesta 50 • OIB 56519030192 • MB 1943740• Trgovački sud u Zagrebu Tt-05/4168-2
• MBS 080522602 •Tem.kapital: 20.000 kn uplaćen u cijelosti • Članovi Uprave: T.Pisk, S.Božić Ljubičić •
IBAN : HR0823600001101838940 Zagrebačka banka; HR7924840081103336291 RBA